Tips

Steunzool

Om de steunzool te beschermen tegen verkleuring en slijtage kan je de steunzool overtrekken met een kort katoenen kousje met elastiek afgeboord.

Onderhoudsproducten

 

Glans

Frequent gebruik legt veel druk op je schoenen. Stof, milieu-invloeden en de blootstelling aan zonlicht kan er snel voor zorgen dat ze hun glans verliezen.

Schoonmaak

Het is belangrijk om je schoenen schoon te maken om alle vuil, vet en overtollige polish uit het leer te verwijderen. Dit zal helpen om het leer absorbeer te maken voor producten die het leer waterdicht maken of helpen om de kleur op te frissen.

Kleur opfrissen

Na het looien wordt leder geverfd op verschillende manieren. Zelfs het beste kwaliteitsleder kan na een tijdje zijn verf gedeeltelijk verliezen door slijt of afgeschraapte gebieden. Daarom is het raadzaam om een geschikte schoenkleur polish te gebruiken.

Waterdicht maken

Het waterdicht maken van uw schoenen op een regelmatige basis beschermt het leer tegen vocht, vuil en olie, alsook stof en vlekken. De waterdichte stof zal uiteindelijk slijten, waardoor het zeer belangrijk is om de schoenen regelmatig in te spuiten met een waterafstotende spray.

Hygiëne

Voor een optimale hygiëne en langere levensduur van uw steunzolen is het aangewezen deze regelmatig uit de schoenen te verwijderen zodat ze voldoende kunnen verluchten.